Politica de confidențialitate

Acord de confidentialitate
Echipa inPractica.ro incearca sa protejeze cat mai mult dreptul la intimitate si la imagine al utilizatorilor site-ului. Ne propunem sa va oferim dumneavoastra, utilizatorilor site-ului, o experienta online sigura, care sa nu va afecteze in mod negativ viata personala. In acest sens depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care dumneavoastra le aveti in vedere.

Nota de informare privind protectia datelor personale
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. inPractica.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastră ori o alta persoana. Scopul colectării datelor este de a asigura utilizatorilor inPractica.ro informatii si servicii de cea mai buna calitate, precum si servicii de marketing, reclama si publicitate.
Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare pentru oferirea serviciilor puse la dispozitia dvs. de catre inPractica.ro. Refuzul dvs. determina imposibilitatea inPractica.ro de a va oferi serviciile solicitate. Informaţiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: autoritatile publice, numai in cazul in care acestea o cer pentru derularea unui act administrativ sau de justitie. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justiţiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneţi prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la office@inPractica.ro sau prin posta pe adresa societatii noastre.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Aria de acoperire a securitatii datelor cu caracter personal si a politicii `cookie`
Acordul de confidentialitate privind politica securitatii datelor personale, acopera modul in care sunt prelucrate datele cu caracter personal care va pot identifica cand utilizati site-ul inPractica.ro. De asemenea se au in vedere si datele persoanelor juridice, partenere sau nu, care utilizeaza site-ul inPractica.ro
Acest acord de confidentialitate furnizeaza informatii referitoare la `cookie`, utilizarea lor de catre terti si modul de dezactivare.

Informatii generale colectate de inPractica.ro
In momentul inregistrarii pe site-ul inPractica.ro, prin crearea unui cont, prin accesarea diferitelor servicii si produse inPractica.ro, vizitarea anumitor site-uri din reteaua inPractica.ro , ori prin activarea unor materiale promotionale sau publicitare, inPractica.ro va prelucra informatii cu caracter personal de natura sa identifice o anumita persoana.
In unele zone ale site-ului, inPractica.ro va cere sa furnizati date personale, incluzand numele dvs, adresa, adresa de e-mail, telefon, numar al cardului de credit, informatii de contact, informatii in vederea facturarii serviciilor inPractica.ro si alte informatii prin care va pot identifica. In alte zone ale site-ului, inPractica.ro colecteaza sau poate sa colecteze informatii demografice care nu va pot identifica, cum ar fi : codul postal, varsta, sexul, interesele dvs. Uneori colectam sau putem colecta o combinatie intre cele doua tipuri de informatii.
In momentul crearii unui cont inPractica.ro va sunt solicitate numele, prenumele, adresa de email , data nasterii, sex, profesie, cod postal, domeniul de activitate si interese personale. Crearea contului dvs pe site-ul nostru si abonarea la serviciile noastre ne faciliteaza accesul la datele dvs cu caracter personal.
inPractica.ro de asemenea primeste si inregistreaza pe serverele sale informatii referitoare la adresa IP si informatiile cookie a site-ului solicitat de dvs.
inPractica.ro utilizeaza informatia stocata - detaliile furnizate de dvs la inregistrare si activitatea desfasurata pe site-urile noastre - in scopul de a facilita accesul la aceste site-uri, de a imbunatatii anumite produse si servicii si pentru a va informa referitor la ultimele produse si servicii de care sunteti interesat.

Afisarea datelor personale in spatiile/domeniile publice ale inPractica.ro
Informatiile cu caracter personal postate de catre utilizatori in locurile/spatiile publice apatinand inPractica.ro, cum ar fi forum-uri, chat-uri, liste de discutii, baza de date cu CV-uri cautabile, pot fi copiate si stocate de catre terti asupra carora inPractica.ro nu are nici un control. Noi nu suntem responsabili pentru faptul ca terte parti utilizeaza informatii pe care le-ati postat sau le-ati facut disponibile in spatiile publice apartinand inPractica.ro.

Va informam ca inPractica.ro nu isi asuma raspunderea asupra utilizarii CV-urilor de catre terte parti, care au accesat CV-urile cat timp acestea se aflau in baza noastra de date; astfel incat inPractica.ro actioneaza ca un factor pasiv, in ceea ce priveste afisarea informatiilor din cuprinsul CV-ului in retelele si serviciile de cautare tip google.com, search.yahoo.com, sau altele; neputand fi trasa la raspundere in ceea ce priveste activitatea acestor motoare de cautare. Va asiguram insa, ca si acest caz, in care CV-ul Dvs. va fi disponibil in motoarele de cautare sus-mentionate, datele Dvs. de contact (nume, e-mail, telefon, adresa) vor fi protejate, nefiind disponibile.

Colectarea si utilizarea datelor cu caracter personal de catre inPractica.ro
Noi utilizam informatiile stranse de pe site-ul inPractica.ro, indiferent daca sunt date personale, demografice, colective sau tehnice, in scopul de a administra inregistrarea conturilor dvs., de a solutiona intrebarile dvs, de a imbunatati site-ul nostru, de a consulta utilizatorii in vederea cresterii calitatii produselor si serviciilor oferite. La inregistrarea in cont v-ati dat acordul asupra utilizarii datelor dvs cu caracter personal pentru a fi informati prin e-mail sau alte forme de comunicare asupra actualizarii site-urilor web, noilor oportunitati oferite de inPractica.ro si asupra informatiilor aditionale care sunt in interesul dvs precum si news-lettere cu informatii utile. Utilizarea datelor cu caracter personal de catre inPractica.ro este in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in legatura cu protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Dezvaluirea si transmiterea informatiilor cu caracter personal
inPractica.ro nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal.
inPractica.ro poate, totusi, transmite informatia tertilor in urmatoarele cazuri:
- Cu acordul dvs. ;
- Daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dvs.
- In cazul in care informatia e necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dvs. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de inPractica.ro doar in masura in care este necesara asistenta lor.
- Putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credinte daca:
(a) e prevazut intr-o dispozitie legala;
(b) protejeaza drepturile companiei inPractica.ro sau companiilor afiliate;
(c) previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala;
(d) protejeaza siguranta individului sau siguranta publica;
(e) aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii.
- in cazul in care activitatile dvs. contravin termenilor si conditiilor statuate de inPractica.ro, sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;
- In cazul in care inPractica.ro fuzioneaza sau e achizitionata total sau partial de o alta companie baza de date e transferata noului operator. In cazul in care inPractica.ro devine insolvabila, voluntar sau involuntar, prin lichidatorul, administratorul sau cumparatorul baza de date poate fi vanduta, autorizata, tranzactionata doar cu acordul instantei. In cazul in care vor aparea situatii mentionate mai sus veti fi anuntati prin e-mail sau printr-un anunt postat pe site-urile inPractica.ro.

CV-urile
Exista posibilitatea de inregistrare a propriului CV in baza noasta de date. Exista doua modalitati:
1. Va puteti inregistra CV-ul in baza noastra de date si sa nu il faceti public pentru angajatori. A nu il face public inseamna ca dvs puteti aplica pentru oferte de locuri de munca, insa angajatorii nu au acces la CV-ul dvs in baza de date.
2. Daca faceti CV-ul public atunci tertii (persoanele care solicita inPractica.ro pentru serviciul de cautare in CV-uri) care au acces la CV-urile din baza noastra de date vor avea acces la CV-ul dvs.
Daca vor dori, acestia pot debloca datele dvs. de contact si veti putea fi contactati de catre ei. Facem tot posibilul sa limitam accesul la CV-URILE din baza noastra de date doar angajatorilor, firmelor de resurse umane, managerilor de personal, specialistilor in HR. inPractica.ro nu isi asuma responsabilitatea asupra utilizarii CV-urilor de terte parti care au accesat CV-urile cat timp sunt in baza noastra de date.
Puteti sa stergeti CV-ul din baza noastra de date oricand. Nu ne asumam raspunderea pentru acest gen de stocare a datelor. Daca postati datele altei persoane e necesar ca persoana respectiva sa isi fi dat in prealabil acordul pentru acest act.

Dreptul dvs. de a va modifica si stege datele dvs. detinute de operator
inPractica.ro confera dreptul utilizatorului de a modifica datele dvs. de contact pe care le-ati inregistrat, unele aspectele de care sunteti interesat, incluzand noile informatii despre produse si servicii lansate. De asemenea puteti sa solicitati operatorului stergerea datelor dvs. oricand.

Securitatea datelor
Pentru confidentialitatea si securitatea datelor contul de inPractica.ro e protejat de o parola.

Cookies
Cookies esentiale:
Cateva din aceste cookies pe care le folosim au o importanta marita pentru buna functionare a site-ului. Acestea sunt folosite pentru a tine utilizatorul logat pe site si pentru a retine informatii relevante despre acesta atunci cand se intoarce pe site si cand foloseste serviciile noastre.

Cookies functionale:
Folosim de asemenea un anumit tip de cookies pentru a urmari activitatea userilor pe site, pentru a le intelege preferintele navigationale, avand ca scop imbunatatirea experientei acestora pe site.

Cookies de marketing
Acest al treilea tip de cookies este furnizat de terte parti si ne permite sa oferim informatii customizate de marketing pentru clientii nostri, bazate pe profiluri de folosire al site-ului (modul cookie de utilizator sau liste de remarketing).

(i) Google Analytics: ne permite sa inteleg cum interactioneaza utilizatorii cu site-ul si ne ajuta sa optimizam performantele acestuia, accesibilitatea si experienta vizitatorilor.

(ii) Google Adwords: ne permite sa livram informatii utilizatorilor care cauta serviciile noastre dar si anunturi personalizate bazate pe comportament pentru a mari experienta de navigare pe site. Cele doua module folosite pentru a aduna informatii se numesc:
Teracent - foloseste funcţia „Difuzare dinamică a anunţurilor”, a carui politica de confidenţialitate poate fi consultata aici (limba engleza) si il puteti dezactiva aici
DoubleClick – aduna informatii despre comportamentul pe site (liste de segmente de public similare). Il puteti dezactiva aici sau aici

Controlarea acestor cookies: dumneavoastra puteti accepta sau respinge folosirea de cookies prin meniul de functionalitate al browserului. Pentru a afla mai multe informatii, va rugam sa consultati paginile de mai jos:

Click aici pentru a afla mai multe despre modul „Navigare Privata” si setari cookies in FireFox

Click aici pentru a citi despre modul „Incognito” si setari cookies in Chrome.

Click aici pentru a gasi informatii despre modul „InPrivate” si setari cookies in Internet Explorer (limba engleza).

Click aici pentru mai multe informatii despre modul „Navigare Privata” si setari cookies in Safari (limba engleza).

Daca veti dezactiva abilitatea browserului dumneavoastra de a accepta cookies veti putea in continuare naviga pe site-ul nostru, dar nu veti putea beneficia de toate avantajele oferite.

Publicitate
inPractica.ro difuzeaza anunturi grafice, care apar ca imagini, animatie sau video, anunturi text, care apar sub forma de link-uri text prin intermediul unei companii externe, ce permite afisarea reclamelor pe site-ul nostru. Aceste reclame ar putea folosi informatii (care nu includ numele, adresa, emailul sau numarul de telefon) despre vizitele utilizatorilor pe inPractica.ro si pe alte site-uri, pentru a oferi reclame despre joburi / companii / bunuri si servicii din aria de interes a acestora.

Partenerii cu care lucram, precum Google si platforma de difuzare a reclamelor AdOcean, folosesc astfel de cookie-uri pentru filtrarea informatiei afisate, in functie de vizitele anterioare realizate pe inPractica.ro sau pe alte site-uri. Pentru mai multe informatii vizitati urmatorul link Politica reclamelor Google.

Feedback
inPractica.ro ofera posibilitatea utilizatorilor sitului de a trimite comentarii, intrebari si sugestii. Orice informatie care este trimisa prin intermediul formularelor de contact va fi folosita tinand cont de dreptul la confidentialitate si la imagine al persoanelor.

Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca consideram ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti la contact.
Va multumim ca folositi serviciile noastre. Va asiguram ca vom incerca sa va oferim intotdeauna cele mai bune servicii si sa ramanem prietenul dumneavoastra pentru numeroase servicii on-line.