Asociaţia Autism Baia Mare

CUI: 24824204

Oraș: Baia Mare

Domeniu: Fundații / Asociații ONG / Voluntariat

Telefon: 0742993067

WWW: www.autismbaiamare.ro/

Descriere:

Asociaţia Autism Baia Mare este o asociaţie înfiinţată în 2008, care are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist, în vederea creşterii calităţii vieţii acestora şi a familiilor lor. Viziunea noastră: o societate tolerantă şi responsabilă faţă de persoanele cu tulburări din spectrul autist.

Toate acţiunile şi activităţile nostre au în vedere nevoile copiilor cu tulburări de spectru autist. Calitatea serviciilor oferite ne-a permis acreditarea pe servicii sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi. În cadrul Centrului de Zi oferim servicii specializate: educare, consiliere psihologică pentru copil şi familie, socializare şi petrecerea timpului liber, reintegrare comunitară, asistenţă şi îngrijire, recuperare şi reabilitare sub forma terapiei comportamentală, terapiei de grup cu scopul socializării, kinetoterapiei, logopediei, art terapiei, meloterapiei si consilierii pentru părinţi.
În cei aproape cinci ani de activitate ne-am dezvoltat şi diversificat, iar în prezent realizăm programe de recuperare şi pentru copii cu alte tipuri de diagnostic: tulburare pervazivă de dezvoltare, retard psihic, întârziere pe linia limbajului expresiv / receptiv, ADHD. În prezent sunt 55 de beneficiari cu vârste între 2 şi 20 ani domiciliaţi în tot judeţul Maramureş în următoarele localităţi Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş, Săbişa, Bistra, Cavnic, Ilba, Satulung, Buciumi, Şurdeşti, Tăuţii Măgherăuş, Suciu de Sus, Săliştea de Sus.

O echipă puridisciplinară formată din psihopedagogi, psihologi, kinetoterapeuţi, logopezi, art-terapeuţi, meloterapeuţi, consilier pentru părinţi este pregatită pentru demersurile de recuperare ale copilului, dar şi pentru consilierea şi informarea familiei. Recuperarea copilului cu TSA (tulburări din spectru autist) şi alte tulburări cognitive presupune un program care să-l stimuleze permanent şi să-l motiveze să îşi atingă potenţialul maxim. Terapia presupune lucrul pe program strict personalizat, în regim de unu - la - unu, pe ţinte foarte clar stabilite, a căror evoluţie este înregistrată constant. În proces este implicat şi voluntarul (prompterul) care-l ajută pe copil să răspundă adecvat sarcinilor cerute de terapeut.

Activitatea curentă cuprinde:

- organizarea terapiei necesare recuperării copiilor cu impact direct asupra dezvoltării acestora;

- organizarea periodică de activităţi de informare pentru a creşte nivelul general de cunoaştere despre autism atât în mediul publicului larg, cât şi în cel al specialiştilor, medici pediatri sau terapeuţi, care vin în contact cu persoane care suferă de autism şi care printr-o informare corectă a părinţilor pot să-i ajute pe aceştia să ia deciziile corecte în sprijinul copilului lor;

- apariţii periodice în presă pentru sensibilizarea publicului larg şi promovarea asociaţiei şi a sponsorilor;

- atragerea de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor de terapie cognitivă;

- iniţierea de terapii alternative: art-terapie, meloterapie;

- organizarea de formari pentru diverse categorii de actori sociali.

 

Oferte active

 

Da valoare timpului tau, fii voluntar!

Asociaţia Autism Baia Mare

Baia Mare

Centru de vara

Asociaţia Autism Baia Mare

Baia Mare